Puan, apakah moisturizer, pelembap krim siang terbaik di watson atau drugstore lain? kalau pelembap krim malam yang terbaik? Ramai wanita di Malaysia yang bertanya tentang ini.

Terdapat banyak jenama krim siang maupun krim malam yang ada di drugstore seperti krim malam olay, krim malam himalaya, krim malam syahirah, dan yang lain. Tapi apakah krim malam tadi sesuai untuk kulit cikpuan? Adakah pelembap dan krim malam tadi sesuai untuk kulit berminyak? atau kulit kering?

Pelembap adalah antara produk yang penting kerana ia memberi kelembapan pada wajah juga mengunci semua kelebihan produk yang dipakai sebelumnya. Sebelum terkenalnya Korean Beauty Skincare, kita sudah terlebih dahulu mengenali krim siang dan krim malam. Tetapi apabila K-Beauty mula mendapat tempat di Malaysia, perkataan pelembap atau moisturizer diperkenalkan sekaligus menimbulkan kekeliruan kepada semua.

Apakah perbezaan pelembap, krim siang dan krim malam? Kenapakah krim siang dan krim malam adalah berbeza? Adakah ia gimik kepada marketing syarikat pengeluaran produk wajah? Apa kepentingan pelembap atau krim siang atau krim malam kepada pengguna? Haa…Di dalam video kali ini, saya tekankan mengenai pelembap, fungsinya dan kelebihannya tetapi akan menyentuh tajuk kecil iaitu perbezaan krim siang dan krim malam.

Jadi, pastikan cikpuan tonton video ini untuk mengetahui perbezaan krim siang dan krim malam. Setelah mengetahui perbazaannya, baru cikpuan akan mengetahui hal lain di video seterusnya. So, ditunggu ya review pelembab untuk kulit berminyak, kulit kering, dan yang lain di website puanmary.com dan di channel glowwe.